top of page

The Original Story of the Sauce "Café de Paris"

The Sauce “Café de Paris” was developed in 1930 by Chef Boubier who gifted its secret recipe to his daughter and her husband Mr.  Arthur Dumont, owners of a restaurant called “Café de Paris” in Rue Mont Blanc Geneva; thus enabled them to launch an astonishing concept offering a single menu formula, consisting of a Green Salad, 180 grams of Entrecote Steak with “Café de Paris” sauce and French Fries. This simple formula gained immediate worldwide fame and success. The ingredients of this amazing butter sauce are still a secret till today.

Four generations later, Mr. François Vouillamoz, the current owner of the original Entrecôte Café de Paris Chez Boubier 1930 restaurant in Geneva is the only person in the world who holds the secret of the
“Café de Paris” sauce as it was originated in 1930 and he blends it discretely at his kitchen laboratory underneath his restaurant.

You can now taste the original “Café de Paris” sauce specially flown by plane from Geneva exclusively to our franchised restaurants.


- Abu Dhabi: Shangri La, Souk at Qaryat Al Beri (Licensed Restaurant). 

Daily: 12:00pm - 12:00am

 

Mr. François Vouillamoz

تمّ ابتكار صلصة "كافيه دو باريس" من قبل الشيــف بوبيـيـه في العام 1930 وقد أهدى أســرار الخلطة ومكونــاتها لإبنـته وزوجهــا السيد آرثر دومان، اللذين كانا يملكان مطعم "كافيه دو باريس" في شارع مونت بلان في جنيف، وقد بادرا حينها بإطلاق فكرة تقديم وجبة واحدة للزبائن عبارة عن سلطة خضراء وقطعة 180 غرام من ستيك لحم البقر مع صلصة "كافيه دو باريس" وبطاطس مقليّة

اعتُبرت هذه الوجبة آنذاك ابتكاراً مدهشاً نال استحساناً كبيراً وشهرةً عالميّة، وما زالت مكوّنات هذه الصلصة سرّية إلى اليوم      

 

وبعد مرور أربعة أجيال، أصبح السيد فرانسوا فويّامو، المالك الحالي للمطعم الاساسي "أنتروكوت كافيه دو باريس شي بوبييه 1930" في جنيف، هو الشخص الوحيد في العالم الذي يحتفظ بأسرار صلصة "كافيه دو باريس"  كما تمّ إبتكارها متّبعا" طريقة الخلط والتحضير بسريّة في المختبر الواقع في أسفل مطعمه                                       

 

تفضلوا بزيارتنا اليوم وت..ذوّقوا النكهة الأصليّة لصلصة "كافيه دو باريس" الفريدة التي يتم نقلها جوّاً مباشرة من جنيف إلى فرعينا في الإمارات العربية المتّحدة في أبو ظبي في سوق قرية البرّي

Rue du Mont-Blanc, Geneva

http://www.chezboubier.com/en/

bottom of page